Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Županijski stožeri od danas imaju dozvolu uvoditi restriktivnije mjere

14. lipnja 2020. u 13:00 0 komentara 94 prikaza

Krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva zatražio je da se pojača inspekcijski nadzor radi kontrole provođenja mjera i sprječavanja širenja koronavirusa, te dozvolio županijskim stožerima uvođenje restriktivnijih mjera.

Naredba kojom se županijskim stožerima dozvoljava uvođenje restriktivnijih mjera stupa na snagu danas.

Mikrobiološko laboratorijsku dijagnostiku za otkrivanje koronavirusa mogu obavljati laboratoriji zdravstvenih ustanova koje je verificiralo federalno Ministarstvo zdravstva i Veterinarski fakultet Sveučilišta u Sarajevu.

Zdravstvenim ustanovama je naloženo da provedu mjere aktivnog epidemiološkog nadzora u skladu s preporukama i smjernicama federalnog i županijskih zavoda za javno zdravstvo.

Sva pravne i fizičke osobe koje zapošljavaju više od 20 djelatnika, a nisu donijele krizni plan pripravnosti na pojavu novog virusa, trebaju to što prije učiniti da bi uskladile organizaciju rada.

Svim zdravstvenim ustanovama i kriznim stožerima naloženo je da nastave s kontinuiranim provođenjem i primjenom županijskog kriznog plana pripravnosti i odgovora na pojavu koronavirusa, naročito mjera koje se odnose na hospitalizaciju osoba za koje je utvrđeno da su pozitivne.

Naredba će biti na snazi 14 dana.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.