Naslovnica Vijesti

Zovko: Potreban vjerodostojan angažman EU-a bez ponavljanja pogrešaka

30. studenoga 2017. u 10:30 0 komentara 91 prikaza

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je u srijedu na plenarnoj sjednici u Bruxellesu na raspravi o uspostavi Instrumenta za doprinos stabilnosti i miru.

Tijekom rasprave zastupnica Zovko naglasila je da Europska unija, kao važan čimbenik u globalnom poretku, mora prepoznati nadolazeće sigurnosne i obrambene prijetnje u partnerskim državama te shodno tome pravovremeno intervenirati, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Navela je da je, osim pružanja potpore dostupnim instrumentima pomoći, potreban vjerodostojan angažman EU-a u rješavanju sukoba i da Europska unija ne smije dopustiti greške iz prošlosti te stajati postrani i čekati da sukobe riješi netko drugi, ako misli zadržati poziciju globalnog lidera.

"Imamo primjer kada je putem UN-a nametnut embargo na uvoz oružja i samoobranu Hrvata u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, a danas je njihova samoobrana u BiH proglašena Udruženim zločinačkim pothvatom. Što smo naučili u proteklim godinama?", zaključila je Zovko na kraju svog govora i izrazila sućut obitelji generala Slobodana Praljka.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.