Ne dajite novac prosjacima

Zovko: Pomozite u suzbijanju ovog problema u Žepču

31.01.2019.
u 11:10

Vijećnici Općinskoga vijeća Žepče raspravljali su na sjednici, između ostaloga, i o prijedlogu programa rada vijeća za 2019. godinu. Dostavljeni su nacrti građana i inicijative vijećnika, a održana je i javna rasprava koja doprinosi transparentnosti OV-a i boljem radu s građanima.

Mjesne zajednice

Dragan Janko predložio je uvrštavanje izvješća mjesnih zajednica u općinske službe, Razvojna agencija Žepče predložila je četiri točke dok su iz JP Komunalno stigli brojni prijedlozi, piše Radio Žepče. Vladimir Jozinović, načelnik PU Žepče, predstavio je rad Uprave za proteklu godinu. PU Žepče je u svim poljima, i sigurnosti i oblasti javnog reda i mira, ali možda i najzanimljivijoj oblasti, problemu prosjačenja poduzela određene mjere. Problem prosjačenja, s kojim se općina Žepče i susjedne općine susreću, u određenoj mjeri se rješava, a kako navode iz PU Žepče, čak je 20 prijavljenih slučajeva prosjačenja u općini. Načelnik Mato Zovko poručio je svima da pomognu u suzbijanju ovog problema ne dajući novac prosjacima. Naveo je i kako građani koji dajući novac, misleći kako pomažu, u biti čine kazneno djelo. Apeliralo se i na broj policijskih službenika koji je u manjku, ali i na problem nepropisnog parkiranja u gradu. Što se pak tiče Službe za zapošljavanje u Žepču, naglašeno je kako je očiti napredak u zapošljavanju te kako je broj zaposlenih u 2018. u odnosu na 2017. veći za tri posto. Broj zaposlenih na području općine Žepče je oko 7500, nezaposlenih 4500, a ostalo čine djeca.

Javno dobro

Izvješće povjerenstva za procjenu prometne vrijednosti nekretnina od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. je kao i prethodnih godina. Za 2018. planirano je oko 250.000 KM, a Općina Žepče ima udio od tek pet posto. Kao možda i najzanimljivija točka dnevnog reda našao se prijedlog odluke o pokretanju javnog postupka za stjecanje javnog dobra. Riječ je o postupku vraćanja općinskog vlasništva, nogometnog terena kluba NK Žepče. Vijećnicima je i objašnjen postupak oko kojega se trenutačno vodi sudski proces s prethodnom upravom kluba, a naglašavaju da je subjekt ipak javno dobro. Ovo pitanje izazvalo je ponajviše reakcija vijećnika, a načelnik je kazao kako se ovdje radi o privatnim potraživanjima protiv javnog dobra. Prijedlog odluke o usvajanju regulacijskog plana “Novo Žepče” usvojen je jednoglasno, objavio je Radio Žepče.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije