IOM-ov projekt

Zoran Galić na sastanku šefova graničnih policija u Budvi

30.05.2018.
u 13:24

Izaslanstvo Granične policije BiH, na čelu s direktorom Zoranom Galićem, sudjeluje na sastanku šefova graničnih policija regije koji se u srijedu održava u Budvi, u sklopu IOM-ovog projekta „Jačanje kapaciteta i mehanizama za identifikaciju i zaštitu ranjivih migranata na Zapadnom Balkanu“.

Na sastanku čiji je prioritetni cilj unapređenje suradnje na sprečavanju ilegalnih migracija u regiji zapadnog Balkana, analizira se trenutno stanje i mjere koje se poduzimaju u zemljama, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Izaslanstvo Granične policije BiH danas je prezentiralo statističke pokazatelje, aktivnosti i mjere koje provodi ta policijska agencija u cilju sprečavanja i držanja pod kontrolom ilegalnih migracija.

Tema sastanka bila je koordinacija aktivnosti u kriznim situacijama u regiji.

Granična policija BiH aktivno sudjeluje u realizaciji IOM-ovog regionalnog projekta „Jačanje kapaciteta i mehanizama za identifikaciju i zaštitu ranjivih migranata na zapadnom Balkanu“ koji financira američki Državni biro za stanovništvo, izbjeglice i migracije – PRM.

Cilj projekta je pružanje podrške održivim mehanizmima i strukturama u zemljama zapadnog Balkana kako bi neovisno upravljale migracijama i pružale zaštitu ugroženim kategorijama migranata, istovremeno unapređujući međusobnu suradnju i koordinaciju.

Osim u BiH, projekt se provodi u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i na području Kosova. U okviru ovog regionalnog projekta uspostavljeni su IOM mobilni timovi za zaštitu i pomoć ranjivim kategorijama migranata, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?