Znate li što znači simbol trokuta na etiketama odjeće? Mnogi ne znaju, a jako je važno

11.06.2024.
u 10:44

Vjerojatno vam se barem jednom dogodilo da je majica iz perilice rublja izašla skupljena, oštećena ili razvučena. To vam se ne bi dogodilo da ste proučili etiketu na tom odjevnom predmetu. 

 

Svaki odjevni predmet dolazi s nizom simbola na etiketi koji objašnjavaju kako se točno brinuti o njemu. I dok su neka od značenja ovih simbola prilično razumljiva sama po sebi, simbol u obliku trokuta mnoge je ostavio zbunjenima – no zapravo je ključno obratiti pozornost na njega.

Taj se simbol odnosi na izbjeljivanje odjeće pa bi preskakanje ove provjere moglo ozbiljno oštetiti integritet odjeće dugoročno.

  • Prazni trokut govori da možete koristiti bilo koju vrstu izbjeljivača za taj odjevni predmet.
  • Trokut ispunjen dijagonalnim linijama znači da možete koristiti samo izbjeljivače koji ne sadrže klor.
  • Ispunjeni i prekriženi trokut nam govori da na tom odjevnom komadu ne smijemo koristiti nikakve izbjeljivače kako ga ne bismo uništili.

“Sve što trebate znati o vašoj odjeći nalazi se na njihovim etiketama. Poznavanje simbol može vam pomoći da izbjegnete nesreće pri pranju rublja i da vaša omiljena odjeća duže traje”, rekao je Salah Sun, stručnjak za pranje rublja, a prenosi Mirror.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije