Ruski psiholozi proveli istraživanje:

Znate li koji su crtići najštetniji za djecu?

Ruski psiholozi
02.11.2016.
u 09:30

Ruski psiholozi proveli su istraživanje nakon kojeg su izdvojili sve one crtane filmove koji loše utječu na djecu. Na veliku žalost svih ljubitelja ruskih crtića, kojih je na tisuće samo u BiH, prvo mjesto pripalo je Maši i Medvjedu, piše Slobodna Dalmacija.

U objašnjenju se ističe kako se Maša zapravo jako loše ponaša - a između ostalog voli napakostiti.

Znanost tvrdi kako će se to loše odraziti na djecu koja, gledajući crtić mogu pomisliti  da je takvo ponašanje normalno. Zanimljivo, popularnost djevojčice Maše u muslimanskom svijetu dovodi se u vezu sa činjenicom da joj je glava pokrivena maramom, stoji u istraživanju.
 


Američki 'Monster High' osvojio je drugo mjesto na rang-listi jer je tim psihologa zaključio da vokabular likova iz crtanog filma može 'pokvariti' djecu.

Zanimljivo je treće mjesto na rang listi najlošijih crtića - a pripalo je ni više ni manje nego Spužva Bobu Skockanom - navodno je previše sebičan i stalno kritizira odrasle.
 


Na četvrtom mjestu, što je itekako čudno, američki je klasik Tom i Jerry. Stručnjaci smatraju da se glavni likovi mačke i miša ponašaju nedolično.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?