zanimljivo

Znate li gdje završi pismo koje vaše dijete pošalje Djedu Božićnjaku? Imamo odgovor

shutterstock
07.12.2020.
u 07:27

Kad je količina pisama postala prevelika, pošta SAD-a okupila je razne dobrotvorne organizacije i korporacije da djeci pišu odgovore, a tko želi može djetetu poslati i neki od traženih poklona

Milijuni djece (a i neki odrasli) pišu Djedu Božićnjaku pisma i traže ga poklone. Dok neki svoje pismo nikad ne pošalju na adresu djedice, mnogi na pismo stvarno zalijepe markicu i napišu 'pravu' adresu - Sjeverni pol! Nerijetko im stigne odgovor, pa se pitaju - kako i otkud?

- Američka je poštanska služba pisma Djedu Mrazu počela primati prije više od 100 godina, a izvršni direktor pošte Frank Hitchcock još je 1912. godine ovlastio poštare i građane volontere da na njih odgovaraju - priča glasnogovornik poštanskog Odjela za pisma Djedu Božićnjaku SAD-a.

Kad je količina pisama postala prevelika poštanska je služba okupila i razne dobrotvorne organizacije i korporacije da pišu odgovore, a tko želi može uz odgovor 'od Djedice' djetetu poslati i neki od traženih poklona.

Prije par godina Odjel za pisma Djedici se digitalizirao, pa se od 2017. dječja pisma mogu pronaći na jednoj internetskoj stranici, odakle ljudi diljem SAD-a mogu izabrati neko i na njega odgovoriti povratnim pismom ili poklonom. Odgovor se naravno piše u ime Djeda Božićnjaka, a Odjel za pisma ga onda šalje kao da dolazi sa Sjevernog pola, s posebnom poštanskom markom.

Glasnogovornik Pošte objasnio je za Insider:

Dijete napiše pismo i stavi ga u kuvertu s adresom: Djed Božićnjak, Sjeverni pol. Na to pismo netko od volontera napiše personalizirani odgovor i potpiše ga sa 'Od Djeda Božićnjaka'.

Oba pisma stavlja u omotnicu i adresira ih na kućnu adresu djeteta, a na kuvertu doda i 'povratnu adresu':

Djed Mraz, Sjeverni pol i šalje na:

NORTH POLE POSTMARK

POSTMASTER 4141

POSTMARK DR

ANCHORAGE AK 99530-9998

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije