Poljo:

Značajna podrška Norveške uspostavi demokratskih institucija u BiH

Poljo
20.04.2016.
u 11:20

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Emir Poljo u utorak je u Oslu održao predavanje o temi ''Bosna i Hercegovina - mjesto susreta Istoka i Zapada'', koje je najvećim dijelom bilo posvećeno europskoj perspektivi BiH.  

Predavanju koje su organizirali Veleposlanstvo BiH u Oslu, Privredna komora Oslo i Vestheim Rotary Klub iz Osla, uz članove Komore i tog kluba prisustvovali su istaknuti građani Osla koji su dali nemjerljiv doprinos promociji BiH u Norveškoj.

Veleposlanik Poljo je ovom prilikom informirao o osnovnim geografskim i ekonomskim podacima zemlje te o ustavnoj strukturi BiH i kratko se osvrnuo na njenu povijest i događaje iz nedavne prošlosti.

- Najveći dio predavanja bio je posvećen europskoj perspektivi BiH i uspjesima ostvarenim na tom putu, s akcentom na predaju zahtjeva za članstvo BiH u Europskoj uniji, kao krune dosadašnjih napora naše zemlje na putu euroatlantskih integracija - pojasnio je Poljo u izjavi za Fenu.

Dio predavanja posvetio je i bilateralnim odnosima  BiH i Norveške, za koje je kazao da su na veoma visokom nivou te zahvalio Norveškoj na svesrdnoj pomoći koju pruža BiH.

Posebno značajnom i neophodnom ocijenio je trenutnu podršku Norveške reformi javne uprave i uspostavi demokratskih institucija u BiH.

Također, veleposlanik BiH u Norveškoj govorio je i o ekonomskoj, političkoj situaciji u BiH te putem videoprezentacije predstavio veliki broj prirodnih i kulturnih dobara i turističkih destinacija, a istakao je i da broj turista u BiH svake godine konstantno raste.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?