Dječje radosti

Zimski dan pun dječje snježne radosti u Javnoj ustanovi “Dječji vrtić i dom učenika” u USŽ

26.01.2017.
u 10:00

Zimski dan prepun dječje radosti priređen je u Javnoj ustanovi “Dječji vrtić i dom učenika” u Bosanskoj Krupi. Posebnost tom danu dali su i posebni gosti koji su na veselu zimsku priredbu stigli iz bosanskokrupske Socijalno-pedagoške životne zajednice koja je topli dom za djecu bez roditeljske skrbi. Divna ideja da se upriliči druženje u zimskome razdoblju tako je pružila nezaboravan dan i za domaćine i goste. Ravnateljica Almira Šertović kazala je kako je suradnja sa Socijalno-pedagoškom životnom zajednicom u Bosanskoj Krupi tek početak i da su veseli što mogu ugostiti djecu i dati im priliku za druženje i jedan nezaboravan dan.

Oduševljena pozivom, djeca iz Socijalno-pedagoške životne zajednice u Bosanskoj Krupi prvi su put otvorili vrata Dječjeg vrtića i poželjela znati što to rade, kako se druže, obrazuju i igraju djeca koja su korisnici predškolske odgojno-obrazovne zajednice u Bosanskoj Krupi. Maida Kovačević, rukovoditeljica Zajednice, kazala je kako će se na obostrano zadovoljstvo suradnja nastaviti. A dan je započeo svečanim dočekom, upoznavanjem i potom gledanjem crtanih filmova. Crtani film je bio dio programa vrtićke skupine “Pčelice” u kojem su u Dječjem vrtiću učili o zimi i polarnim krajevima s vječnim snijegom. Pogledali su i kratki zapis o igrama i radostima na snijegu, a onda svi zajedno, toplo odjeveni, pokazali u dvorištu Dječjeg vrtića kako se raduje zimskom danu. Grudali su se, sanjkali, klizali, igrali na snijegu. Napravila su djeca sa svojim učiteljicama kućice od snijega, a oko njih su se, dječjim ručicama napravljeni, smiješili snjegovići, punoga imena obitelj Snješkovići Bijelići. Djeca su, kao veliki, imala i svoj termin za topli voćni čaj, a zatim i zajednički ručak koji su pripremile kuharice iz vrtića. I poslije ovoga lijepog dana najljepša vijest je da je to tek početak suradnje između Dječjeg vrtića i Socijalno-pedagoške životne zajednice. Nastavit će suradnju novim druženjima, a u planu su i zajednički projekti koje će uskoro osmisliti, pripremiti i realizirati.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?