40 godina zatvora

Zijad Turković uz jake policijske snage prebačen u KPZ Zenica

'turkovic02_nnn_bih_040913'
Foto: ''
03.07.2015.
u 16:19

Zijad Turković je prebačen iz pritvorske jedinice Suda BiH u Kazneno-popravni zavod Zenica.
Kako je javio reporter portala Klix.ba, prebacivanje je izvršeno uz jake policijske snage na terenu.

Podsjećamo, Vijeće Apelacijskog odjela Suda BiH sredinom travnja ove godine je Zijadu Turkoviću i drugima izreklo konačnu presudu pa je tako ovoj kriminalnoj skupini dosuđeno ukupno 95 godina zatvora.

Zijad Turković je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 40 godina, dok je Milenko Lakić dobio za pet godina manju kaznu u odnosu na prvostupanjski postupak pa mu je tako dosuđeno 35 godina zatvora. Fadilu Aljoviću potvrđena je prvostupanjska kazna u trajanju od pet godina zatvora, kao i Saši Stjepanoviću od 12 godina, te Muameru Zahitoviću jedinstvena kazna od tri godine zatvora.

Sredinom lipnja Sud BiH je potvrdio i novu optužnicu Tužiteljstva BiH protiv Zijada Turkovića. Ovaj put na teret mu se stavlja kazneno djelo napada na službenu osobu u izvršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišavanju slobode počinitelja kaznenih djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?