korisno je

Žena otkrila neobičan trik za čišćenje rešetki pećnice: 'Zamrznite deterdžent za suđe!'

TikTok
24.03.2022.
u 07:44

Kockice smrznutog deterdženta nemaju ograničen rok trajanja, a možete ih i razrijediti tako da u posudu za led dodate malo vode...

Čišćenje rešetki iz pećnice vjerojatno nikome nije pretjerano drag zadatak, no s jednim si jednostavnim trikom taj posao možemo znatno olakšati.

Tako je na svom TikTok računu @ Home Inspo objasnila Amerikanka Tanya koja redovito dijeli slične savjete i trikove za kućanstvo, a ovaj je oduševio njene pratitelje, prenosi Metro.

Umjesto ribanja spužvom Tanya naime za pranje koristi samo deterdžent za suđe koji stavi u posudu za led i zamrzne. Jednom kad je deterdžent smrznut, izvadi kockice i s njima očisti rešetke pećnice...

Kako se tekućina topi nastaje smjesa koja se može premazati preko metala, tako da se prije ispiranja ukloni sva masnoća; a premda deterdženti za suđe obično nisu preagresivni, dok čistite nosite gumene rukavice kako biste izbjegli iritaciju kože.  

Ostatke deterdženta s rešetki uklonite s puno vode.

- Ove se kockice deterdženta mogu čuvati neograničeno dugo, a možete u posudu za led dodati i malo vode, kako bi se smjesa razrijedila - objasnila je autorica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?