Mirko Šarović

Željeznice i ceste u BiH moraju izgledati kao europske

14.09.2017.
u 10:58

BiH treba biti dio Prometne zajednice u kojoj će se mnogo toga događati. To je kreacija poput Energetske zajednice i mjesto gdje ćemo se prilagođavati europskim standarima i zakonodavstvu, izjavio je danas za televiziju N1 ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

- Ako želimo biti dio EU jednog dana naše ceste i željeznice moraju poslovati po višim standardima i izgledati kao europske - istaknuo je Šarović.

Najavio je da će uime BiH ugovor potpisati predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, jer su ranije u Trstu uradili to isto premijeri ostalih zemalja.

- Za BiH je dobro i navijamo za to da Srbija bude domaćin te zajednice jer smo blizu. Ako sve zemlje ratificirju ovaj sporazum onda znači da je to važno - rekao je Šarović. 

On je istaknuo da je aktualni sastav Vijeća ministra BiH jedan od najboljih ikada, a da to pokazuju rezultati.

- Ovakav stav će i uvijek i doživjeti kritiku, što je logično, jer je naše društvo politički podijeljeno. Kod nas se čak i dobri rezultati ne dočekaju pozitivno - zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije