SVE VIŠE MEDICINARA U SAMOIZOLACIJI

Zdravstveni sustav u HNŽ ozbiljno je ugrožen

13.04.2020.
u 14:30

u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tokom posljednja 24 sata na koronavirus je testirano 118 uzoraka. Od toga je devet bilo pozitivno, i to osam u Čitluku i jedan u Mostaru, priopćeno  je iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanse županije.

Na Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar, odnosno „covid bolnici", trenutno je 27 pacijenata. Devet ih je na respiratoru, a deset na podršci kisikom.

Siniša Skočibušić, infektolog u SKB Mostar, iznio je ohrabrujuću informaciju o tome da je pacijentica (55) koja je primljena 30. ožujka jučer izmještena s respiratora te je sada na blažoj terapiji kisikom.

Međutim, zabrinjavajuća je činjenica da je koronavirus ozbiljno ugrozio zdravstveni sustav u ovoj županiji, pogotovo u SKB Mostar. 

Kako je kazao Darko Juka, savjetnik premijera HNŽ, prema informaciji koju je dao Nermin Avdić, epidemiolog i direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ u samoizolaciji, dva zdravstvena radnika Doma zdravlja Čitluk su također u samoizolaciji, a četiri iz Doma zdravlja Čapljina.

Iz te ustanove očekuje se i porast broja osoba koje će morati u samoizolaciju.

- Kada je riječ o SKB Mostar do kraja ožujka je 36 djelatnika u samoizolaciji, od čega su dva pozitivna na koronavirus, ali bez hospitalizacije. Od početka travnja 31 djelatnik je u samoizolaciji, od čega je 11 pozitivnih s različitih odjela, a jedan je hospitaliziran.

Za vikend je potvrđeno novo stanje, ali to ulazi u ovu brojku od 11 pozitivnih, dakle imamo šest novih slučajeva, tri liječnika i tri medicinske sestre sa Odjela ortopedije - rekao je Juka.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar alangnjus
alangnjus
15:15 13.04.2020.

Zdravstveni sustav ugrožen!? Kako?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?