Najdoktor - pionir u BiH

Zdravstveni karton koji možete svugdje ponijeti sa sobom

karton
Foto: VL
25.05.2015.
u 11:49

Korisnici na portalu mogu otvoriti vlastiti karton te upisati sve važne detalje

U RH je popularan internet-portal Najdoktor koji svojim posjetiteljima nudi informacije o zdravstvu, ali i mogućnostima ocjenjivanja liječnika. Po uzoru na svoje kolege, i u BiH je pokrenut je Najdoktor, koji je, prema njegovim pokretačima, više od pukih popisa liječnika i informacija.

Sadržaji portala

- On uključuje i druge važne sadržaje iz domena zdravstvene zaštite, zdravlja i zdravih životnih navika, edukacije zdravstvenih djelatnika i pacijenata, pripadajuće zakonske regulative u BiH, te mnoštvo bitnih informacija vezanih uz zdravlje, kazao nam je Avdulah Kaćevac. Dodao je da je ideja potekla iz osobne potrebe za kvalitetnim informacijama vezanim uz zdravstvo. - Edukativna dimenzija portala Najdoktor svojim posjetiteljima omogućuje besplatno stručno savjetovanje s liječnicima, ili u vidu rječnika medicinskih pojmova, bazom međunarodne klasifikacije bolesti, i sl., kazao je Kaćevac dodavši da portal nudi i korisne informacije poput najbližih lječilišta, ljekarni, toplica, interpretacije nalaza i dr. Jedna novost svakako je i eKarton. - EKarton je prva i trenutačno jedina takva opcija u BiH koja omogućava korisnicima portala besplatnu mogućnost kreiranja elektroničkog zdravstvenog kartona za sebe i svoje najmilije, kazao nam je dodavši kako trenutačno postoji niz projekata pri Federalnom ministarstvu zdravstvu i neki pomaci su urađeni u tom smjeru da se uradi informatičko povezivanje domova zdravlja s glavnim medicinskim središtima.

- Svi opći podaci o pacijentu i povijest prethodnih bolesti su u svakom trenutku brzo i lako dostupni. To liječniku omogućava da dobije pravu i potpunu sliku o vašem zdravstvenom stanju. Nakon što je građanima BiH s klasičnim zdravstvenim osiguranjem od nedavno dostupno liječenje u privatnim klinikama, polako se briše jaz između javnog i privatnog zdravstva, kaže nam.

Besplatni karton

Ovaj portal je jedini zdravstveni portal u BiH koji kroz opciju eKarton korisnicima nudi besplatnu mogućnost kreiranja elektroničkog zdravstvenog kartona, te unos, skladištenje i ažuriranje zdravstvenih podataka na jednom mjestu.

- Najveća korist eKartona je u njegovoj prenosivosti izvan organizacijskih i zemljopisnih granica. U svakom trenutku i gdje god se nalazio, korisnik eKartona može na stranici www.najdoktor.ba pristupiti svom kartonu i podatke iz njega predočiti liječniku u zdravstvenoj ustanovi u kojoj se nalazi, kazao je dodavši kako je već u ovom trenutku značaj broj korisnika koji su uslugu aktivirali i koriste je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?