Nagla promjena

Zbog vremena veći broj pacijenata posljednjih dana ima psihičke tegobe

04.02.2017.
u 09:00

U prošlom mjesecu Hercegovina je dosegnula temperaturne rekorde. Sibirska fronta donijela je temperature i do -15, a negdje i niže. Još gora situacija bila je u sjevernijim krajevima zemlje. Neke župe su objavile dramatične brojke, da nikad nisu imale toliku smrtnost svojih župljana kao u ovogodišnjem siječnju. Najteže su bile pogođene starije osobe i kronični bolesnici. Od prošlog ponedjeljka dogodila se velika promjena. Temperatura je naglo počela rasti, da bi u određenom dijelu tjedna dnevne temperature ponegdje bile i do 15 Celzijevih stupnjeva. Ovih dana ponovno se govori o ekstremnim hladnoćama i dolasku nove sibirske fronte, ali, prema javljanju meteoroloških instituta, od toga neće biti ništa. Udari zime su mogući, ali ne u onom obliku kako je bilo u siječnju, ali i u prosincu, s obzirom na to da je suhi led trajao skoro od studenoga prošle godine. Situacija se od prošlog tjedna pomalo smiruje.

Pune ruke posla liječnicima

A ljudski organizam proteklih godina zbog ekstremnih temperaturnih, ali i vremenskih, varijacija, doživljava brojne patnje. Tome svjedoče najbolje liječnici koji imaju pune ruke posla kad dođe do promjene vremena. Poznati mostarski psiholog Marko Romić također ovih dana obavlja brojne razgovore sa svojim pacijentima, pokušava im pomoći u rješavanju njihovih problema...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?