Kapaciteti popunjeni

Zbog velikog broja djece u Čapljini se gradi novi dječji vrtić

16.02.2021.
u 07:32

I dok se velik broj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini bori s nedostatkom djece prouzročenim negativnim prirodnim prirastom i velikim brojem odlazaka mladih obitelji, Čapljina radi na projektu izgradnje novog dječjeg vrtića, piše Večernji list BiH. 

Nedostatak mjesta

Naime, kapaciteti postojećeg dječjeg vrtića u ovom su gradu popunjeni te se zbog dugih listi čekanja pojavila potreba za izgradnjom novog. Prema riječima gradonačelnika Čapljine dr. Smiljana Vidića, novi dječji vrtić trebao bi biti izgrađen u Pelinama u sklopu naselja Ada-Bad. Riječ je o novom naselju koje se nalazi u području uz desnu obalu rijeke Neretve, nizvodno od Mosta dr. Franje Tuđmana, neposredno iza nasipa.

- Hvala Bogu, svi su kapaciteti našeg dječjeg vrtića popunjeni. A ne radi se o malim kapacitetima. Čeka se na red jako dugo, a to je znak da postoji potreba za dodatnim kapacitetima, odnosno izgradnjom novog dječjeg vrtića - govori gradonačelnik Vidić. Ističe kako je za njega ovo jako dobar pokazatelj.

- Nedostatak mjesta u dječjem vrtiću govori nam da naš grad živi. Da Čapljina raste - kaže čapljinski gradonačelnik Vidić, koji je ranije u više navrata isticao kako mu je rekonstrukcija postojećeg dječjeg vrtića jedan od najdražih projekata. Izgradnja novog bit će mu posebna čast.

- Ovaj idući projekt još mi je draži - naglašava čapljinski gradonačelnik.

Ipak, objašnjava kako je izgradnja novog dječjeg vrtića u Pelinama poprilično velika investicija zbog čega zahtijeva malo dulje pripreme.

- Kroz izmjene i dopune urbanističkog plana naselja Ada-Bad jasno smo definirali poziciju budućeg dječjeg vrtića - navodi gradonačelnik Vidić. Objašnjava kako je sljedeći korak k realizaciji ovog projekta, koji će osigurati bezbrižnu igru i učenje brojnim mališanima, a roditeljima olakšati svakodnevicu, izrada projektne dokumentacije.

Uloženo 1,4 milijuna KM

- Usporedno s tim treba pripremati novac za realizaciju jedne tako značajne investicije - zaključio je Vidić. Inače, prije nešto više od dvije godine Čapljina je dobila jedan od najmodernijih i najopremljenijih vrtića u regiji. Pametne ploče, najmodernija igrala, svi najviši standardni učenja, kuhinja prema visokim standardima, dizala, vlastita kotlovnica sa sustavom za grijanje, nova oprema i namještaj..., samo su dio onoga što je urađeno u sklopu rekonstrukcije objekta izgrađenog još osamdesetih godina prošloga stoljeća.

Zgrada tadašnjega Dječjeg vrtića Čapljina proglašena je najljepšim objektom u regiji, a obnovom i rekonstrukcijom zgradi su se vratili ti epiteti. U vrtić je uloženo 1,4 milijuna konvertibilnih maraka, većinom sredstava iz proračuna Čapljine, a početkom njegova rada otvoreno je i 17 novih radnih mjesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?