Zahtjevi

Zbog uhićenja pripadnika HVO-a, Vijeće branitelja prijeti blokadama cesta između RS-a i Federacije BiH

06.11.2016.
u 08:00

Vijeće branitelja u FBiH, koje okuplja 70 braniteljskih udruga, osudilo je uhićenje deset pripadnika HVO-a u Orašju, koje Tužiteljstvo BiH tereti za ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti 1992. godine, te je zatražilo njihovo hitno puštanje na slobodu. Vijeće branitelja u FBiH smatra kako je nedopustivo uhićenje osoba koje su “najzaslužnije za obranu Posavine od velikosrpske agresije” te dodaje kako su nalozi za uhićenje i kaznene prijave protiv onih koji su branili BiH “proizvoljni, nezakoniti i nelegitimni”. Nedopustivo je i “mlako postupanje” svih državnih tijela u BiH i RH, koja uhićenima ne nude nikakvu pomoć osim verbalne podrške, navodi se dalje u priopćenju.

Vijeće branitelja u FBiH zatražilo je hitno puštanje uhićenih pripadnika HVO-a na slobodu, kao i proglašavanje nevažećih svih budućih naloga za uhićenje i drugih kaznenih naloga prema bilo kojem pripadniku Armije RBiH ili HVO-a.

“Ako se ne udovolji ovim zahtjevima, Vijeće branitelja odmah ili najkasnije u roku od tri dana poduzet će mjere koje će biti usmjerene prema RS-u, s tim da će jedna od mjera biti blokada svih magistralnih i regionalnih cesta koji vode iz Federacije BiH prema RS-u, te blokada državnih institucija BiH koje udovoljavaju zahtjevima RS-a”, navodi se u priopćenju za javnost Vijeća branitelja u FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?