Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zbog slabog upravljanja, rasli troškovi DKP-ova BiH

13. studenoga 2017. u 10:00 0 komentara 64 prikaza

Ured za reviziju institucija Bosne i Hercegovine proveo je kontrolu učinka o temi “Upravljanje imovinom i troškovima smještaja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH”.

Revizija je provedena u skladu sa Zakonom o reviziji institucija BiH, načelima revizije učinka, vodičem za reviziju učinka, vodičem za osiguranje kvalitete u reviziji učinka i zahtjevima relevantnih ISSAI standarda.

Ured za reviziju proveo je kontrolu u cilju provjere jesu li institucije BiH učinkovite u upravljanju imovinom i troškovima smještaja diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) i dužnosnika BiH koji rade u njima.

Neučinkovitost u upravljanju

Većina objekata u 56 diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH (zgrade veleposlanstava, misija, konzulata, rezidencije i stanovi za dužnosnike) nije u vlasništvu BiH, nego se unajmljuje. Iako se broj smještajnih kapaciteta diplomatsko-konzularnih predstavništava u vlasništvu BiH povećao posljednjih godina, on se nije značajnije odrazio na smanjenje troškova zakupa koji se plaćaju. Nalazi revizije upućuju na to da institucije BiH nisu učinkovite u upravljanju imovinom i troškovima smještaja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.