Zbog protivljenja Srba 
i Bošnjaka, Europski parlament izbacuje političke reforme EU

02.01.2017.
u 07:24

Unutar Europskog parlamenta pripremaju se godišnja izvješća o stanju napretka zemalja koje imaju ambicije postati članice Europske unije te se priprema donošenje rezolucija kojima bi se potaknulo određene smjernice glede tijeka najvažnijih reformi. Kako doznaje Večernji list, rezolucija, čiji je sadržaj još uvijek stvar internoga usuglašavanja članova izaslanstva Europskog parlamenta za BiH i pojedinih stranačkih grupacija, za sada je izbjegla navesti provedbu ustavnih i političkih reformi kao dijela europskog puta zemlje, nego se inzistira na provedbi Reformske agende i tehničkih pitanja koja su vezana uz ekonomsko-socijalne promjene.

Ne opteretiti Agendu

Doznaje se kako je takav rasplet uglavnom rezultat procjene voditelja izaslanstva i glavnog izvjestitelja Europskog parlamenta za BiH Cristiana Dana Prede kako unutar BiH ne postoji suglasje glede političkih reformi...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije