LAKŠE NEGO MISLITE

Zbog ove jedne stvari bit ćete bolji u krevetu, tvrde stručnjaci

18.10.2018.
u 21:12

Sve što imamo za reći - vrijeme je da se konačno naspavate!

Što ako vam kažemo da se tajna do boljeg seksualnog života već nalazi u vašoj sobi, a ako prednosti koje to nudi su besplatne, jednostavne i imaju brojne pozitivne efekte na zdravlje? Znamo, vjerojatno nam nećete vjerovati, ali stvarno je istina!  

Naime, radi se o krevetu, odnosno o tome da se konačno trebate - naspavati!  

Istraživanje je pokazalo da je san povezan sa seksualnim životom. Žene koje su spavale samo jedan sat duže po noći, povećale su svoje šanse za seks idući dan za 14%, donose rezultati istraživanja u Journal of Sexual Medicine.

Michael Grandner, doktor znanosti i direktor u Istraživačkom programu koji se bavi spavanje i zdravljem na Sveučilištu u Arizoni za Health je rekao: 

- U jednu ruku važno je to koliko ste spavali prethodne noći, a s druge strane, bitno je kako općenito spavate. Ako s tim nemate problema, logično je da ćete imati više energije, "čišće" misli i biti više fokusirani, a sve to doprinosi da u krevetu budete razigraniji i aktivniji. 

Terapeutkinja i profesorica psihologije na Sveučilištu na Floridi Laura Mintz se s njim slaže te kaže kako viđa da brojni njezini prijatelji i pacijenti jednostavno nemaju energije za seks. 

Ako ovo nije dovoljan razlog zašto biste trebali na spavanje ići ranije, donosimo još tri razloga koji su prvenstveno bitni za zdravlje. 

Spavanje smanjuje razinu stresa

Ako ste umorni jer se prethodnu noć niste dovoljno naspavali, povećava se razina stresa - ako ne spavate dovoljno nekoliko noći za redom, stres postaje dio svakodnevice, a to može biti veliki problem jer upravo on ubija libido, a time se i količina seksa smanjuje...

Grandner kaže kako spavanje može regulirati emocije, pomaže u pamćenju, a kad ste naspavani, lakše ćete se boriti sa svakodnevnim poteškoćama. Samim time, osoba je sretnija i opuštenija te ima veću želju za seksom. 

Spavanje regulira hormone

Dovoljna količina sna pomaže dovesti hormonski sustav u ravnotežu - spavanje ponajviše regulira testosteron, no ima bitnu ulogu i u regulaciji estrogena. 

Spavanje pruža energiju i omogućuje fokusiranost

Dio formule za kvalitetan seks definitivno je i fokusiranost na partnera, ali i usredotočenost na postizanje vrhunca. Sve je to mnogo lakše postići u situaciji kad je tijelo imalo dovoljno vremena za oporavak, a upravo to nam pruža dovoljna količina sna. 

Grandner objašnjava:

- Spavanje može pomoći da budete pažljiviji, osjetljivi i usklađeniji s ljudima oko sebe. Odmor može pomoći i u regulaciji težine, ali i poboljšati zdravlje kože, a zbog toga osoba postaje sretnija i, naravno, raste joj samopouzdanje, što nije nebitno za seks. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije