inspekcija

Zbog neizdavanja fiskalnih računa - za kazne 96.500 KM

racun
27.07.2016.
u 18:05

Pojačani inspekcijski nadzori bit će nastavljeni do kraja ljetne sezone

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove Sarajevske županije i županijski tržišno-turistički inspektori za deset dana pojačanih inspekcijskih nadzora kontrolirali su 85 subjekata, od kojih su kod 42 slučaja konstatirali prekršaj, zbog čega su izdali prekršajne naloge u iznosu od 107.000 KM.

Zbog neizdavanja fiskalnih računa izdano je 30 prekršajnih naloga, u iznosu od 96.500 KM, dok je u ostalih 12 slučajeva konstatirano kršenje Zakona o unutarnjoj trgovini FBiH, Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima FBiH, Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti FBIH i drugih propisa iz nadležnosti ove inspekcije. Zbog kršenja ovih zakonskih propisa izdani su prekršajni nalozi u vrijednosti od 10.500 KM, javlja Fena. 

Županijski inspektori rada su izvršili 164 kontrole u oblasti radnih odnosa. Bez reguliranog radno-pravnog statusa zatečene su 72 osobe, zbog čega su inspektori izdali 132 prekršajna naloga u iznosu od 56.400 KM. 

Pojačani inspekcijski nadzori bit će nastavljeni do kraja ljetne sezone, priopćeno je iz Uprave za inspekcijske poslove SŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije