kriptomanija vlada i u bih

Zbog jeftinije cijene struje, u BiH dolaze rudari kriptovaluta iz stranih zemalja

VL
Autor
Željko Andrijanić
02.01.2018.
u 10:00

U prošloj godini kriptovalute su zaludjele svijet. Investirane su milijarde eura, dolara, maraka i čega li već ne u kupnju. I bh. građani, ali i svi ostali u okruženju navukli su se na ovakve investicije. Miloš Božović, glavni i odgovorni urednik na Cointelegraph.rs za bh. Večernjak govori o potencijalu kriptovaluta koji je dosta velik, ali i činjenici da su BiH i Srbija zanimljive tzv. rudarima kriptovaluta.

Tradicionalne valute

- Mi trenutačno ne možemo mnogo raditi s kriptovalutama, možemo ih poslati nekome, primiti ih i prebaciti u flat (tradicionalne valute). Kriptovalute su programabilne valute i mogu izvršavati mnogo kompliciranije operacije od puke trampe. Na našim prostorima, osim malog broja zaljubljenika u kriptovalute, sada imamo ogroman broj špekulanata - ljudi koji su čuli da se u kriptu može brzo i lako zaraditi i oni trguju na online burzama na dnevnoj razini - govori Božović.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije