Rezultati istraživanja

ZBOG IZRABLJIVANJA RADNIKA: Gotovo polovica Nijemaca protiv nastupa reprezentacije na SP u Kataru

Autori: Fenix, vecernji.ba
03.07.2022.
u 17:53

Čak 48 posto ispitanika izjasnilo se za otkazivanje nastupa njemačke nogometne reprezentacije na SP u Kataru koje će se održati od 21. studenog do 18. prosinca

Gotovo polovica Nijemaca smatra da njemačka nogometna reprezentacija ne bi trebala sudjelovati na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru zbog kršenja ljudskih prava i izrabljivanja radnika u građevinarstvu, pokazali su rezultati istraživanja javnog mišljenja koju je za agenciju DPA proveo Institut YouGov, piše Fenix magazin.

Čak 48 posto ispitanika izjasnilo se za otkazivanje nastupa njemačke nogometne reprezentacije na SP u Kataru koje će se održati od 21. studenog do 18. prosinca. Za sudjelovanje Njemačke izjasnilo se 28 posto ispitanika, dok 24 posto ispitanika nema stav o nastupu izabranika njemačkog izbornika Hansija Flicka u Kataru. 

Katar je u prošlosti bio žestoko kritiziran zbog sustavnog kršenja ljudskih prava i iskorištavanja radnika, kao i brojnih smrtnih slučajeva na radnom mjestu.

Njemačka na SP-u u Kataru je u grupi s Japanom, Španjolskom i Kostarikom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije