grupacija Agrokor u FBiH

Zbog duga prema Sberbanku, ugrožena sanacija Agrokorovih društava koja rade u Federaciji

08.09.2017.
u 14:00

Članovi Skupštine dobavljača koji posluju s kompanijama Konzum i Velpro su nakon izbijanja krize u koncernu Agrokor odmah zatražili pomoć predstavnika vlasti u BiH na svim razinama kako bi zaštitili svoje poslovne aktivnosti i očuvali radna mjesta nekoliko tisuća zaposlenika.

Aktivnosti i dugovanja

Vlada Federacije BiH napravila je svojevrsni rezime aktivnosti koje treba poduzeti kako bi posljedice krize u Agrokoru bile što bezbolnije sanirane. Taj plan aktivnosti sadržan je u dokumentu pod nazivom “Informacija o aktivnostima vezanim uz gospodarska društva grupacije Agrokor sa sjedištem u FBiH” u čijem je posjedu Večernji list. Uz taksativno nabrojena dugovanja, koja prema dobavljačima iznose 318 milijuna KM, od čega se 54% ili 170 milijuna KM odnosi na dugovanja domaćim dobavljačima, a ostatak na dugovanja povezanim osobama - 125 milijuna KM ili 40% te dobavljače povezanim osobama (6%), navode se i ostale dubioze te plan mjera koje treba poduzeti u idućem razdoblju. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije