Sveučilište u Mostaru

Završetak procesa prijava za e-upis

07.07.2023.
u 14:43

Sveučilište u Mostaru objavilo je završetak procesa prijava za e-upis za akademsku godinu 2023./2024., čime je pokazalo potpunu zrelost u digitalnoj transformaciji. Ovaj važan korak u modernizaciji sveučilišnog sustava omogućio je brži, učinkovitiji i transparentan način upisa studenata. Prve ljestvice poretka za prijave na Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije objavljene su online, čime je ovaj fakultet postao predvodnik u provedbi elektroničkih upisa na SUM-u. Ljestvice poretka su javno dostupne i mogu se pratiti na službenoj web-stranici Sveučilišta putem poveznice: https://upisi.sum.ba/fakultet/rang_lista. Velika prednost ovog novog sustava upisa je olakšavanje administracije zahvaljujući informacijskom sustavu Sveučilišta u Mostaru. Svi podaci koji su uneseni tijekom razredbenog postupka automatski se evidentiraju, što znatno pojednostavljuje proces upisa i za studente i za referade.

- Posebno želimo naglasiti da su učenici srednjih škola koje koriste SUM Maticu i SUM Dnevnik imali automatsko evidentiranje ocjena kroz sustav, što je dodatno olakšalo postupak prijave - naveli su iz SUM-a. Ovim uspješno provedenim e-upisom SUM nastavlja pružati kvalitetno obrazovanje i unaprjeđivati svoje usluge kako bi studentima pružio najbolje moguće iskustvo. Novi elektronički sustav upisa omogućuje brže i jednostavnije prijave, pružajući transparentnost i jednake prilike svim kandidatima. Uz nadu da će ovaj proces unaprijediti sveučilišno iskustvo za buduće generacije studenata, SUM poziva sve zainteresirane da prate objave i informacije na službenoj web-stranici kako bi bili informirani o daljnjim koracima u procesu upisa. Podsjećaju, SUM je prvo sveučilište u BiH koje je uvelo e-indeks, usvojilo digitalnu strategiju te osnovalo Centar za umjetnu inteligenciju. Uz podršku moderne tehnologije, transparentnosti i kvalitete obrazovanja, SUM će nastaviti uvoditi inovacije u cilju ostvarenja misije stvaranja okružja u kojemu SUM postaje digitalno zrelo sveučilište koje svojim korisnicima i zajednici daje vrhunsko digitalno iskustvo za učenje, istraživanje, suradnju i rad, podržavajući zajednicu i pojedinca u razvoju svojih punih potencijala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije