Natjecanja

Završeni turniri u šahu i nogometu

nogomet
ilustracija
20.12.2016.
u 08:00

Protekloga vikenda završen je jubilarni, 25. božićni šahovski turnir koji Hrvatsko kulturno društvo Napredak tradicionalno organizira u sklopu svojih Napretkovih božićnih dana u Sarajevu.

Šezdeset natjecatelja

Turnir se igrao u sarajevskom hotelu Saraj, a okupio je 60 šahista s Islanda, iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH. Od ukupnog broja prijavljenih igrača, osam ih je s titulom velemajstora, šest međunarodnog majstora te deset s titulom FIDE-majstora. Pobjednik turnira je Milan Vukić, velemajstor iz Banje Luke, s 8 poena. Drugo mjesto zauzeo je Danilo Milanović, velemajstor iz Srbije, sa sedam poena. Treće mjesto sa šest i pol poena dijele Nikola Nestorović iz Srbije (velemajstor), Rijad Burović iz Sarajeva (FIDE-majstor), Vlado Narančić iz Banje Luke (međunarodni majstor), Dragan Kosić iz Crne Gore (velemajstor) te Dobrisav Stojanović (FIDE-majstor). U sklopu iste manifestacije završen je i dječji malonogometni turnir koji je organiziran za djecu rođenu 2004. i 2005., a igrao se na terenu hotela Delminium u Doglodima. Ukupno je bilo prijavljeno 16 ekipa, a u završnici turnira ih je ostalo osam podijeljenih u dvije skupine. Pobjednik turnira je Škola nogometa “Bubamara” iz Kiseljaka, drugo mjesto zauzela je Škola nogometa “Šampion” s Ilidže, treće Škola nogometa “Mlade nade” iz Sarajeva i četvrto FK “Unis” iz Vogošće koji je osvojio i nagradu za fair play.

Pojedinačna priznanja

Najbolji igrač turnira je Mihael Ivanković iz ŠN “Bubamara”, strijelac Gabrijel Čelan, također iz ŠN “Bubamara”, vratar Adnan Zukić iz ŠN “Mlade nade”, a najbolji gol postigla je Glorija Slišković iz ŠN “Bubamara”. U kategoriji veterana natjecale su se dvije ekipe nogometnog kluba SAŠK Napredak i najboljim igračem proglašen je Alen Tabaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije