Elektroprijenos

Završeni radovi na rekonstrukciji transformatorske stanice 110/20/10 kV Sanski Most

Elektroprijenos BiH
14.12.2016.
u 18:33

Kompanija „Elektroprenos-Elektroprijenos BiH“ a.d. Banja Luka završila je projekt rekonstrukcije transformatorske stanice (TS) 110/20/10 kV Sanski Most. Sanacija je obuhvatila nabavku i zamjenu srednjenaponske opreme kao i izgradnju pogonske zgrade za smještaj novog postrojenja.

Radove na rekonstrukciji transformatorske stanice izvodio je Konzorcijum koji čine domaće tvrtke Deling d.o.o. Tuzla, Euro Asfalt d.o.o Sarajevo, IPSA Institut d.o.o. Sarajevo i CET Energy d.o.o. Sarajevo, a vrijednosti investicije je 920.000 KM.

Realizacijom ovog projekta smanjeni su troškovi održavanja srednjenaponskog postrojenja kao i prekidi u isporuci električne energije potrošačima, te povećanjem broja vodnih ćelija u novom srednjenaponskom postrojenju stekli su se uvjeti za daljnji razvoj konzuma općine Sanski Most kao i prelazak svih 10 kV odvoda na 20 kV napon, priopćeno je iz Elektroprijenosa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije