sjednica

Završena sjednica Doma naroda PSBiH

adssda
07.04.2017.
u 15:51

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je podržao principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog tog zakona, koji je predložio Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH radi usklađivanja sa Zakonom o carinskoj politici u BiH.

Riječ je o usklađivanju tog zakona sa Zakonom o carinskoj politici u BiH u dijelu koji se odnosi na oslobađanje od plaćanja uvoznih dažbina pri uvozu robe u carinsko područje BiH.

Dom naroda PSBiH imenovao je Momčila Poljića, Sanju Bijakšić, Sanjina Kodrića i Zlatu Kundurović za članove Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta.

Izaslanici su usvojili Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: “Upravljanje grantovima u institucijama“, kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: “Planiranje proračunskih rashoda u institucijama BiH“.

Usvojeni su i Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH za 2016. godinu, Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2016. godinu, Izvještaj o radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa za 2016. godinu, kao i Izvještaj o radu Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2016. godinu.

Također, usvojeni su Izvještaj o radu i Financijski izvještaj Agencije za poštanski promet BiH za 2016. godinu, te Izvještaj o realizaciji preporuka Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH u vezi sa Specijalnim izvještajem o pristupačnosti radnih prostora zakonodavnih organa u BiH.

Izaslanici su, između ostalog, primili k znanju Informaciju Ministarstva obrane BiH o dokumentu Pregled obrane, te dali suglasnost za ratifikaciju više međunarodnih sporazuma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?