Vlada utvrdila prijedlog Zakona

Zavod će parovima snositi troškove pet pokušaja izvantjelesne oplodnje

20.04.2018.
u 11:00

Prema demografskoj statistici u BiH, u ukupnoj populaciji od 3,835.330 osoba, blizu 87.630 parova treba potpomognute reproduktivne terapije kako bi ostvarilo trudnoću. S druge strane, podaci o “bijeloj kugi” su alarmantni. U BiH je tijekom tri tromjesečja 2017. registrirano 21.455 živorođene djece, što u odnosu na isto razdoblje 2016. godine pokazuje rast broja živorođenih za 0,41 posto.

‘Bijela kuga’

U devet mjeseci lani umrlo je 27.176 osoba, što u odnosu na isto razdoblje 2016. pokazuje rast broja umrlih za 3,12%, podaci su Agencije za statistiku BiH. Navedeni podaci jasan su alarm da je BiH potrebna jasna strategija ako ne želi izumrijeti. Jedan od koraka smanjenja “bijele kuge” svakako je Zakon o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom te je Vlada FBiH nedavno utvrdila njegov prijedlog i poslala ga u daljnju proceduru. Zakon uređuje uvjete i način liječenja neplodnosti...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?