Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zatvorenici s dugotrajnom kaznom moći će u zatvor poluotvorenog tipa

Zatvorenici koji su osuđeni na, primjerice 20 godina zatvora, iz Zenice će moći preći u zatvor poluotvorenog tipa u svrhu resocijalizacije i privikavanja životu na slobodi, rekao je Jozić
03. ožujka 2016. u 15:39 0 komentara 177 prikaza
mato jozic

Federalni ministar pravde Mato Jozić nakon što su izaslanici Doma naroda Parlamenta FBiH prihvatili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Federacije novinarima je pojasnio da su izmjene i dopune usuglašavane s Krivičnim zakonom na razini države.

Kazao je da je izmjenama i dopunama planirano uvođenje nekoliko stavki. Između ostalog, izmjene i dopune uredit će oblast trgovine ljudima. Do sada, istaknuo je, na razini FBiH nije bila usuglašena praksa da se zatvorska kazna do godinu dana može zamijeniti novčanom kaznom, javlja Fena. 

- Bilo je određenih različitih postupanja, zajedno s Vrhovnim sudom smo ovaj član definirali kako bi bilo ujednačeno da svi sudovi na razini Federacije primjenjuju da dan zatvora bude, konkretno, 100 KM, rekao je Jozić.

Također, izmjenom je predviđeno da osuđenici s dugotrajnom kaznom zatvora poslije dvije trećine odležane kazne mogu preći u zatvor poluotvorenog tipa.

- Zatvorenici koji su osuđeni na, primjerice 20 godina zatvora, iz Zenice će moći preći u zatvor poluotvorenog tipa u svrhu resocijalizacije i privikavanja životu na slobodi, dodao je Jozić.

Podsjetio je da je sutra nastavak strukturnog dijaloga u Banjoj Luci i bit će, na njegov  prijedlog, formirana radna grupa koja će raditi na usuglašavanju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.