SLIJEDI PROCES BROJANJA glasova

Zatvorena biračka mjesta: Mostarci su nakon 12 godina izabrali lokalnu vlast

20.12.2020.
u 19:18

Biračka mjesta u Mostaru zatvorena su 19 sati, tako su građani najvećeg hercegovačkog grada izabrali svoju lokalnu vlast. Slijedi brojanje glasačkih listića

Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine izlaznost je dobra jer je do 16 sati na redovitim biračkim mjestima glasovalo 38.692 birača, odnosno njih 40,32 posto.
Ukupan odziv Mostaraca i Mostarki na današnjim izborima SIP BiH će priopćiti večeras u 21 sat, a prve rezultate će saopćiti u ponoć.
Promatrači koalicije "Pod lupom" rekli su danas kako ohrabruje činjenica da do sada nije zabilježen nijedan slučaj bugarskog voza (birači na biračko mjesto dolaze sa već označenim glasačkim listićima, a iznose prazne).
Istakli su kako nije bilo ni otvorenog nagovaranja da se glasuje za određenog političkog subjekta, ni zastrašivanja ili vršenja pritisaka na glasače.
Na 3 biračka mjesta primijećeno je od jedan do 10 slučajeva glasovanja bez važećih identifikacijskih dokumenata. Vraćanje birača sa biračkog mjesta jer nisu bilu na Izvodu iz Središnjeg biračkog popisa je zabilježeno na više od 50 posto biračkih mjesta (do 10 takvih slučajeva).
Građani Mostara imali su mogućnost glasovati na 150 redovitih biračkih mjesta, 16 biračkih mjesta u odsutnosti, na jednom biračkom mjestu za glasovanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formirano je i 20 redovitih mobilnih timova.
Biralo se 35 vijećnika u Gradsko vijeće Mostara, među 370 kandidata. Na glasačkim listićima se nalazio se 31 politički subjekt od čega 22 političke stranke, četiri koalicije, jedna lista neovisnih kandidata, te četiri neovisna kandidata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije