Stiže Lavrov

Zatvaraju se ceste, zabranjuju dronovi, ograničavaju kretnje...

sergej lavrov
13.12.2020.
u 08:55

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske poduzet će pojačane mjere sigurnosti zbog sutrašnje posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji će boraviti i na području Istočnog Sarajeva.

Iz MUP-a je rečeno da je resorni ministar izdao naredbu o zabrani prometa za sva vozila za sutra (ponedjeljak) od 16:30 do 21:30 sati na dionici magistralnog puta Sarajevo - međuentitetska linija Kula - Istočno Sarajevo.

Alternativna dionica je Sarajevo - međuentitetska linija Dobrinja - Istočno Sarajevo koja se proteže Ulicom Ive Andrića.

"Ali, i na prostoru Ulice vojvode Radomira Putnika, gdje je Administrativni centar Vlade RS-a, kao i na dionici regionalnog puta Kula-raskrsnica Bijelo Polje", navodi se u priopćenju.

Zabrana promet sutra će biti od 14:30 do 21:30 sati za teretna motorna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona na području općina Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

U istom razdoblju je na području ovih općina na snazi zabrana prijevoza eksplozivnih materija.

"Napominjemo da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija", napomenuto je.

Iz MUP-a RS-a su pozvali građane da sutra svedu na minimum svoje kretanje u prometu na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Građanima je preporučeno i da prilikom kretanja na području ovih općina uz sebe imaju važeći identifikacijski dokument, te da zbog lakšeg kretanja ne nose veće torbe ili ruksake.

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu trebaju izbjegavati bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

Iz MUP-a podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je u cilju sigurnosti na području općina Ilidža i Istočno Novo Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov 14. i 15. prosinca boravit će u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, Lavrov će tijekom boravka u BiH obaviti službene susrete s članovima Predsjedništva BiH, ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, ali i odvojeni sastanak s predsjedateljem Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
14:58 13.12.2020.

I tako će biti kako Putin kaže kao i u Siriji a EU i Amerika mogu laprdat koliko ih volja.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije