Glodavci prijete

Zatražena pomoć za deratizaciju u HNŽ-u

'08.05.2013., Zagreb - Radnici tvrtke Eko deratizacija poceli su danas unistavanje komaraca na jezeru Jarun. Zbog vremenskih uvjeta ove godine broj komaraca uz vlazna podrucja je jako veliki. Photo: P
17.10.2015.
u 06:15

Zbog glodavaca prijeti opasnost od zaraze i ugrožavanja sigurnosti pučanstva u svim općinama HNŽ-a

Premijer HNŽ Nevenko Herceg uputio je Fondu za zaštitu okoliša FBiH molbu za žurnu financijsku pomoć radi provedbe postupka deratiziranja u svim općinama HNŽ-a, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Herceg se Fondu obratio zbog teškoga ekološkog problema u ovoj županiji, odnosno opasnosti od moguće zaraze i ugrožavanja sigurnosti pučanstva u svim općinama HNŽ-a nastalih uslijed višegodišnje neprovedbe ciljanoga deratiziranja, ali istodobno i stalnoga izvođenja radova koji su istjerali glodavce na površinu zemlje. Herceg je zatražio financijsku pomoć, sukladno mogućnostima Fonda, radi saniranja nastaloga stanja koje je posebice teško na području Mostara gdje se izvodi najviše radova u vezi s izgradnjom kolektora i na čijim se ulicama, obalama rijeka, kao i u stambenim zgradama pojavljuje najviše glodavaca zbog čega je i sve veći broj pritužbi građana. Načelnici više općina obraćali su se Vladi HNŽ za pomoć radi financiranja projekata deratiziranja, ali zbog opterećenosti proračuna nije bilo moguće udovoljiti zahtjevima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?