javni poziv zastupnika

Zatražen hitan sastanak zbog odluke o referendumu u RS

Bakir Izetbegovic
20.07.2016.
u 11:52

"Sastanak tražimo s ciljem sagledavanja najtežeg i najopasnijeg udara na Daytonski mirovni sporazum i Ustav BiH od njegovog potpisivanja do danas", navodi se u javnom pozivu

Deset zastupnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uputili su danas javni poziv predsjedatelju Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH Bakiru Izetbegoviću i Denisu Zvizdiću da organiziraju razgovor s državnim zastupnicima, ministrima i predsjednicima državnih parlamentarnih stranaka.

"Javno vas pozivamo da u narednim danima hitno organizirate razgovor svih političkih stranaka koje nisu sudjelovale u donošenju antidaytonske i antiustavne odluke o održavanu nelegalnog referenduma u bh. entitetu RS", navodi se u pozivu koji su potpisali zastupnici Denis Bećirović, Saša Magazinović, Maja Gasal-Vražalica, Mirsad Mešić, Mensura Beganović, Damir Bećirović, Šemsudin Mehmedović, Zaim Backović i Jasmin Emrić.

"Tražimo da na taj razgovor pozovete državne zastupnike, državne ministre i predsjednike parlamentarnih političkih stranaka (Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Željko Komšić, Dragan Čović, Nermin Nikšić, Sefer Halilović, Ilija Cvitanović i Nermin Ogrešević) „koji nisu sudjelovali u donošenju opasne entitetske odluke o rušenju Ustavnog suda BiH i ustavnog poretka BiH, kao i u pokušaju unilateralnog napuštanja Daytonskog mirovnog sporazuma". dodaje se u pozivu.

"Sastanak tražimo s ciljem sagledavanja najtežeg i najopasnijeg udara na Daytonski mirovni sporazum i Ustav BiH od njegovog potpisivanja do danas", navodi se u javnom pozivu koji je 10 zastupnika uputilo predsjedateljima Predsjedništva i Vijeća ministara BiH Bakiru Izetbegoviću i Denisu Zvizdiću, prenosi Ured za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije