Političko nasilje u RS

Zastupnika Iliju Stevančevića (77) napale četiri osobe

stevancevic
Foto: Screenshot
26.11.2014.
u 09:59

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske 77-godišnji Ilija Stevančević prijavio je policiji da su ga jučer u Banjoj Luci napale njemu nepoznate osobe, potvrdila je glasnogovornica banjolučkog Centra javne sigurnosti Marija Markanović. Stevančević je naveo kako su ga četiri osobe napale oko 13.15 sati u Domu umirovljenika u Grčkoj ulici u Banjoj Luci. Neslužbeno se saznaje da je policija brzom intervencijom uhitila Radovana Peakovića (65) iz Banje Luke zbog sumnje da je fizički pokušao napasti Stevančevića i verbalno mu prijetio. Peaković je jučer bio u policiji i nad njim je obavljena kriminalistička obrada, dok će ostali napadači uskoro proći istu proceduru, tvrde policijskih izvori. Policija će, s obzirom na utvrđene činjenice, protiv ove četiri osobe podnijeti prijave.

Motivi napada još uvijek nisu poznati, ali se pretpostavlja da imaju veze s posljednjim političkim događanjima u Republici Srpskoj.

Naime, Stevančević je u Skupštinu Republike Srpske ušao s liste Koalicije za promjene, a nekoliko dana nakon što je izabran je izvijestio svoje nadređene u političkoj stranci kako prelazi u neovisne zastupnike. Njegovo ime se vezalo uz priču o kupovini mandata u Republici Srpskoj, a na konstituirajućoj sjednici Skupštine RS-a članovi SDS i Radikalne stranke su mu u nekoliko navrata prigovarali za njegove odluke te ga pozvali da se javno očituje o tome da je prodao mandat. Stevančević je ujedno i najstariji zastupnik u Skupštini RS-a tako da je upravo on vodio veći dio konstituirajuće sjednice koja je održana u ponedjeljak. Više službenih informacija o motivima napada na spomenutog zastupnika očekuje se od policije do kraja tjedna.

Komentara 5

RO
rosa
12:05 26.11.2014.

Ima li Baja svoje papke i u F BiH?

RO
rosa
12:03 26.11.2014.

Bajin papak.

BR
brodarevac
14:29 26.11.2014.

sad je baja legitimni predstavnik srpskog naroda i kao takav čova ga mora prihvatiti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije