Skandalozno: Iz zatvora u Srbiji na sjednicu Parlamenta FBiH

Zastupnik SDA Salko Zildžić zatvorske rešetke zamijenio zastupničkim klupama

Salko Zildžić
Vecernji.ba
27.09.2023.
u 12:09

Iako je pravomoćno osuđen na kaznu dulju od šest mjeseci, nitko od zastupnika na početku zasjedanja kada u aktualnom satu imaju prilike postavljati pitanja i inicijative, nije postavio pitanje kako se SDA zastupnik može bez ikakvih prepreka vratiti iz zatvora u zastupničke klupe

Da se u BiH, osim dvostrukih mjerila u odnosu prema osuđenima za različite vrste kaznenih djela, primjenjuje i ona pučka „svakog čuda tri dana dosta“, potvrdio je svojim dolaskom na sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zastupnik SDA Salko Zildžić. On je na sjednici došao nakon što je par dana uoči samog zasjedanja pušten na slobodu, piše Večernji list BiH.

Zildžić se s pravosuđem u Srbiji nagodio te je osuđen na godinu dana kućnog pritvora nakon što je nedavno s oružjem pokušao preći granicu BiH i Srbije na prijelazu Bajina Bašta. Zastupniku i dužnosniku SDA iz Tuzle određen je kućni zatvor u trajanju od godinu dana uz elektronski nadzor, odnosno obvezu nošenja nanognice. 

Pištolj zbog kojeg je uhićen te osuđen na godinu dana zbog kaznenog djela nedozvoljenog nošenja oružja mu je oduzet te se on prema procjeni istražnih tijela i sigurnosnih agencija u BiH izgleda ne smatra prijetnjom. Je li pored pištolja kojeg je pokušao nelegalno unijeti u Srbiju, prekršio i zakone BiH, budući da je uz sebe imao i iskaznicu Obavještajno sigurne agencije BiH, OSA-e, za koju je ustvrdio da je krivotvorena, tek će se utvrditi. Dotad se Zildžić očito može slobodno
kretatati po BiH. 

Iako je pravomoćno osuđen na kaznu dulju od šest mjeseci, nitko od zastupnika na početku zasjedanja kada u aktualnom satu imaju prilike postavljati pitanja i inicijative, nije postavio pitanje kako se SDA zastupnik može bez ikakvih prepreka vratiti iz zatvora u zastupničke klupe. Nije to učinio ni Mahir Mešalić, zastupnik DF-a koji je imao pitanja za direktora OSA-e Almira Džuvu, ali se nije odnosilo na Salku Zildžića već na Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova BiH. 

Budući da ga nitko od kolega u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH nije pitao kako to da je nakon afere s oružjem i iskaznicom OSA-e došao na sjednicu, Zildžić je sam u medijima odlučio iznijeti svoju obranu. 

Uz ostalo, negirao je da je kod njega pronađena sporna iskaznica.

 „Možda je ovo sve imalo za cilj da se što duže zadržim u Srbiji u pritvoru, ali ne znam čim sam ja to sve zaslužio", rekao je Zildžić te izjavio da će mandat u Parlamentu F BiH vratiti ako to oni koji su ga izabrali od njega zatraže.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije