Zastupnički dom PSBiH danas o Pelješkom mostu

13.09.2017.
u 08:30

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) će u nastavku sjednice zakazane za danas razmatrati Izvještaj o aktivnostima u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta i Izvještaj o aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoputa na Koridoru 5c čiji je podnositelj Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Također, bit će razmatrana i zastupnička inicijativa Nikole Lovrinovića da se u dnevni red iduće sjednice uvrsti točka Izjašnjavanje domova Parlamentarne skupštine BiH o Zastupniku Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Europskog parlamenta.

Na najavljenom dnevnom redu je i zastupnička inicijativa Denisa Bećirovića kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da u suradnji s entitetskim vladama, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja te inicijative u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi prijedlog mjera efektivne zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje u Bosni i Hercegovini.

Zastupnici će razmatrati i inicijativu Senada Šepića kojom se predlaže da se u dnevni red prve iduće sjednice uvrsti točka "Informacija o realizaciji ranijih zaključaka i inicijativa o utvrđivanju najniže, zagarantirane cijene i sigurnog otkupa poljoprivrednih proizvoda u BiH, te prijedlog mjera za odgovor na ovu inicijativu. 

Između ostalog, bit će razmatrana i Informacija predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o aktualnom stanju i odnosu Vijeća ministara BiH prema Parlamentarnoj skupštini BiH, te odnosu prema parlamentarnoj većini čiji je predlagač zastupnik Sadik Ahmetović kao i Informacija o aktivnostima Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zaključka o formiranju Interresorne radne grupe za izradu Zakona o ispitivanju porijekla imovine službenika u institucijama Bosne i Hercegovine čiji je predlagač Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i Davanje suglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu (Projekat podrške zapošljavanju) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj te Davanje suglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije