nakon što ih je vlada odbila

Zastupnički dom Federacije BiH usvojio amandmane Osmorke i HDZ-a

zastupnički dom fbih
Fena
26.01.2023.
u 19:28

Sjednica Zastupničkog doma, posvećena ovogodišnjem proračunu Federacije BiH, traje od jučer i obilježena je čestim pauzama.

Nakon što je Federalna vlada prethodno odbila sve amandmane uložene na proračun, Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH (PFBiH) usvojio je svih 50 amandmana koje je uložila Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Osmorka.

Vlada, kao predlagač ovogodišnjeg federalnog proračuna, nije prihvatila nijedan od više desetina amandmana podnesenih iz zastupničkih klupa na Prijedlog proračuna, javlja BHRT.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić zahvalio je zastupnicima što su tijekom rasprave o proračunu izrekli puno dobrih ideja, osobito u vezi s potrebnom izgradnjom infrastrukturnih objekata i drugim projektima od javnog značaja.

Podsjetio je da je federalni proračun 2015. godina iznosio 3,9 milijardi KM, a da je ovogodišnji predložen u iznosu od 6,7 milijardi.

Izrekao je više primjedbi na nekoliko amandmana podnesenih na Prijedlog ovogodišnjeg proračuna.

Iz Novalićevog izlaganja proizilazi da njegove primjedbe nisu zbog suštine amandmana već zbog toga što su u koliziji s nekim federalnim zakonima. Kao jedan od primjera za to je naveo predloženo preusmjeravanje deset milijuna KM sa Željeznica Federacije BiH, ali s pogrešnog proračunskog koda, tekućeg održavanja, a ne iz investicionog dijela proračuna.

Sjednica Zastupničkog doma, posvećena ovogodišnjem proračunu Federacije BiH, traje od jučer i obilježena je čestim pauzama.

Proračun Federacije BiH za ovu godinu, realan i održiv prema obrazloženju federalne ministrice financija Jelke Milićević, Vlada je predložila u iznosu nešto većem od 6,7 milijardi KM, što je za oko 1,1 milijardu više od prošlogodišnjeg proračuna Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?