PARLAMENT BIH

Zastupnici donijeli odluku: Omogućeno održavanje online sjednica Zastupničkog doma

28.04.2020.
u 14:20

Okončana je sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj je razmatran Prijedlog dopuna Poslovnika Zastupničkog doma, kojim će biti omogućeno održavanje online sjednica.

Sjednica je zbog potrebe održavanja socijalne distance među zastupnicima održana u Velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH, umjesto u Bijeloj sali u kojoj se inače održavaju sjednice ovog Doma.

Prijedlog da se ova tačka dnevnog reda razmatra po hitnoj proceduri je prihvaćen sa 30 glasova "za", sedam "protiv" i tri "suzdržana".

Tijekom rasprave o samom prijedlogu se nekoliko zastupnika SNSD-a pobunilo jer je sjednica trajala duže od 60 minuta, što je, istaknuli su, protivno preporukama nadležnih zdravstvenih službi Kantona Sarajevo koje su omogućile održavanje sjednice.

Prijedlog dopune Poslovnika je u konačnici prihvaćen sa 36 glasova "za", jednim "protiv", te tri "suzdržana".

Kolegij Zastupničkog doma će ubuduće u izuzetnim okolnostima, kada je to neophodno iz sigurnosnih razloga ili radi zaštite javnog zdravstva, odnosno kada je proglašeno stanje prirodne ili druge nesreće, odlučiti da sjednice Zastupničkog doma, Kolegija, kao i Kolegija u proširenom sastavu, te Zajedničkog kolegija, komisija i zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH mogu biti održavane online, korištenjem informacijskog sustava koji podržava prijenos videokonferencija ili aplikacija, programa i drugih elektronskih platformi za direktnu glasovnu i videokonferenciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?