Čović – Lavrov:

Legitimni predstavnici Hrvata predvode politiku europskih i euroatlantskih integracija

14.12.2020.
u 21:52

Čović je upoznao je ministra s političkim prilikama, gdje je naglasio izmjene Izbornog zakona BiH kao imperativ i garant ravnopravne budućnosti te kazao kako politički dijalog ne može funkcionirati bez legitimnih predstavnika i konsenzusa

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović u Sarajevu je 14. prosinca održao sastanak s Nj.E. ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Prilikom sastanka, dužnosnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te EU i NATO putu Bosne i Hercegovine te o 25. obljetnici Daytonskog mirovnog sporazuma. Također su govorili o ekonomskoj suradnji i bilateralnim odnosima te stanju koronavirusa.

Čović je upoznao je ministra s političkim prilikama, gdje je naglasio izmjene Izbornog zakona BiH kao imperativ i garant ravnopravne budućnosti te kazao kako politički dijalog ne može funkcionirati bez legitimnih predstavnika i konsenzusa. Istaknuo je i kako su hrvatski narod i njegovi legitimni predstavnici u potpunosti opredijeljeni za budućnost BiH u Europskoj uniji i NATO-u.

Kazao je kako rad na izgradnji europske BiH nema alternativu te da legitimni predstavnici Hrvata predvode politiku europskih i
euroatlantskih integracija.

U svjetlu 25. godišnjice Daytonskog sporazuma, dužnosnici su naglasili obostranu predanost očuvanju mira i stabilnosti u BiH. Istaknuta je važnost zaštite ustavnopravnog poretka, čime će se doprinijeti dugoročnoj stabilizaciji unutarnjih prilika i osiguravanju socio-ekonomskih i integracijskih pomaka. Osobito važnom je istaknuta činjenica kako tri konstitutivna naroda moraju biti apsolutno ravnopravna te da se prava konstitutivnih naroda ne smiju nijekati.

U razgovoru o bilateralnim odnosima, ponovno je naglašena predanost Ruske Federacije, članice Vijeća za provedbu mira, unutarnjoj stabilizaciji BiH i dugoročnom razvijanju BiH kao suvremenog europskog društva.

Na koncu, dužnosnici su komentirali i stanje koronavirusa u BiH. Tom je prilikom dr. Čović naglasio zadovoljstvo međunarodnom solidarnošću kao i zahvalnost za pomoć koju je RuskaFederacija ukazala BiH za što skorije nadvladavanje koronavirusa.

Sastanku su, osim zamjenika predsjedatelja Doma naroda PSBiH dr. Dragana Čovića i ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, nazočili i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH mr.sc. Josip Brkić i Nj.E. veleposlanik Rusije u BiH Petr Ivantsov.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Jero
Jero
10:34 15.12.2020.

UZP i euroatlantske integracije, buhahahahah

SU
suljaga
06:55 15.12.2020.

''Legitimni predstavnici Hrvata predvode politiku europskih i euroatlantskih integracija''. Osim gluposti koje stoje u naslovu zna svako da to nisu razgovarali Rus sa konjskom glavom i Dragan cirilica Covic.

HA
Habuhabuhabu
23:28 14.12.2020.

Samo ja ovde citam clanke. Bas je divno imati na raspolaganju privatnog novinara.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije