Kao simbol zajedništva

Grabar Kitarović zastavu uručila vukovarskoj Udruzi silovanih žena

zene
Foto: VL
1/4
19.11.2014.
u 20:52

Kolinda Grabar Kitarović, tijekom jučerašnjeg programa obilježavanja vukovarske tragedije, posjetila je tu udrugu i članicama uručila hrvatski stijeg s kninske tvrđave

I dok su se u Sabornici oštrile teške izjave i zastupnici se natjecali tko će iskazati žešće zgražanje zbog toga što je gradonačelnica Knina Josipa Rimac darovala zastavu s vrha kninske tvrđave predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-­ove koalicije Kolindi Grabar Kitarović, taj je trud bio, čini se, uzaludan.

Stoga što, naravno, nije darovana originalna zastava iz 1995. (koja je u muzeju), nego "turistička" replika, a i stoga što zastupnici nisu znali da je u međuvremenu ta zastava završila u rukama udruge "Žene u Domovinskom ratu". Kolinda Grabar Kitarović, naime, tijekom jučerašnjeg programa obilježavanja vukovarske tragedije posjetila je tu udrugu i članicama uručila hrvatski stijeg s kninske tvrđave, kao simbol zajedništva sa ženama koje su tijekom Domovinskog rata preživjele strahote ratnog zločina silovanja.

Predajući im stijeg, predsjednička kandidatkinja poručila je da će "sav svoj autoritet buduće predsjednice RH usmjeriti kako bi se zločinci, koji i danas slobodno šetaju Vukovarom, napokon izveli pred hrvatski sud i odgovarali za zločine koje su počinili". ­ Stijeg ćemo rado čuvati do naše pobjede (do trenutka kad će zločinci odgovarati) nakon čega ćemo ga pohraniti na prikladnom mjestu, odgovorile su članice Udruge Kolindi Grabar Kitarović.

Komentara 3

RO
rosa
01:08 20.11.2014.

Puna su joj usta domoljublja i hrvatstva, a tek sada je Kitarovićka prvi put došla u Vukovar jer je predizborno vrijeme.

Avatar Dameanu
Dameanu
09:14 20.11.2014.

A sto ce, morali su joj brzo smisliti nacin kako da se izvuce iz tog skandala pa korisje nevine zrtve.

BU
Bubalamala
21:38 20.11.2014.

Dobro da to nije ugurala prvom koga je srela samo da ne mora ponovno priznati da je pogriješila !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?