mostar

Zasjedanje Biskupske konferencije BiH u Mostaru

konferencija
17.03.2016.
u 08:24

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održat će svoje 66. redovito zasjedanje 17. i 18. ožujka u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru, s početkom u 10.00 sati.

Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a sudjelovat će svi članovi Biskupske konferencije BiH, kao i delegati Hrvatske biskupske konferencije (mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viški) i Talijanske biskupske konferencije (mons. Luigi Bressan, nadbiskup Trenta).

Zasjedanje će završiti u petak, 18. ožujka, u 18.00 sati zajedničkim misnim slavljem u katedrali Marije Majke Crkve uoči svetkovine sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko- duvanjske biskupije. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup banjolučki mons. Franjo Komarica.

Tijekom radnog dijela zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća o radu svih vijeća i komisija Biskupske konferencije tijekom 2015. godine, a bit će upoznati i s radom Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u BiH kao i s djelovanjem Tajništva i Katoličke tiskovne agencije BK BiH. Razmotrit će i aktualno stanje u BiH.

U petak, 18. ožujka, u 12.00 sati u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru (ulica Nadbiskupa Čule bb) bit će upriličena konferencija za novinstvo na kojoj će o zasjedanju govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Ratko Perić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije