U srijedu i četvrtak

Zasjedanje Biskupske konferencije BiH

biskupi
03.11.2015.
u 14:06

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, Kaptol 7, u srijedu i četvrtak, 4. i 5. studenog 2015. bit će održano 65. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH. 

Osim svih članova Biskupske konferencije BiH, svoje sudjelovanje na zasjedanju najavili su i izaslanici: Hrvatske i Austrijske biskupske konferencije te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda. S biskupima će se susresti i apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto.

Tijekom zasjedanja biskupi će se osvrnuti na provedbu zaključaka s prošlog zasjedanja te razmotriti važnije pristigle dopise i saslušati izvješća svojih izaslanika s raznih susreta. Poseban naglasak bit će stavljen na izvješće izaslanika BK BiH s nedavno održane Biskupske Sinode i na predstojeću Godinu božanskog milosrđa.

U utorak, 3. studenog 2015. u 18 sati biskupi će slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova u povodu 20. obljetnice djelovanja Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, a potom sudjelovati na prigodnoj akademiji u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije.

U srijedu, 4. studenog biskupi će slaviti Euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa s bogoslovnom zajednicom.
U četvrtak, 5. studenog u 12 sati bit će upriličena konferencija za novinstvo kojom će završiti zasjedanje BK BiH, javlja KTA. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?