koronavirus

Zaraženi liječnik i pacijent u UKC Tuzla, pooštravanje mjera

UKC Tuzla
08.06.2020.
u 18:28

Zbog pogoršanja epidemološke situacije u Tuzlanskoj županiji pruzročene koronavirusom Županijski krizni stožer Ministarstva zdravstva danas je održao sjednicu na kojoj je usvojen niz zaključaka. 

U protekla 24 sata u Tuzlanskoj županiji potvrđeno je 17 novih pozitivnih slučajeva na koronavirus, a od toga su dva vezana za UKC u Tuzli. Naime, riječ je o jednom liječniku iz Klinike za kardiovaskularnu kirurgiju te pacijentu koji je sinoć primljen u Kliniku za interne bolesti zbog infarkta. 

Prilikom prijema ovaj pacijent je testiran na koronavirus, a njegov nalaz je bio pozitivan, piše Avaz.

Zbog toga, ali i pogoršanja epidemiološkog stanja, u UKC u Tuzli i dalje će na koronavirus morati biti testirani svi pacijenti koji se primaju na hospitalizaciju. To znači da će svi građani kojima je potreban bolnički tretman uz redovitu trijažu biti testirani i na ovaj virus.

Zaraženi liječnik trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji, a testiranju su podvrgnute i sve kolege s kojima je bio u kontaktu.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva TŽ  naložio je menadžmentu UKC-a Tuzla da zbog pojave pozitivnih slučajeva u ovoj ustanovi zadrži trenutnu razinu aktivnosti na 30 posto. 

Također, Stožer je naložio svim zdravstvenim ustanovama na području Tuzlanske županije, bez obzira na oblik vlasništva, da pacijente predviđene za operativne zahvate obvezno testiraju PCR metodom tikjekom preoperativne pripreme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije