proizvode zaštitne maske

Zaposlenici tvrtke „Tera Nova“ iz Bihaća pomažu stanovništvu

25.03.2020.
u 09:05

Kako bi pomogli stanovništvu Unsko-sanske županije, te zdravstvenim ustanovama, zaposlenici tvrtke „Tera Nova“ iz Bihaća, u vrlo kratkom roku su kreirali i usvojili proizvodnju zaštitnih maski prema svim važećim standardima. 

Prva serija, prema riječima poduzetnika Bajre Durdžića, bit će podijeljena socijalno najugroženijim građanima. U prvom redu to su stare i iznemogle osobe, oboljeli i grupa stanovništva koje je socijalno ugroženo i koje si to ne može priuštiti, da li zbog zabrane kretanja ili nedostatka sredstava.

Maske su već uručene Udruzi djece oboljele od dijabetesa USŽ, a u tijeku je podjela po bihaćkim mjesnim zajednicama. Durdžić dodaje kako trenutačno rade u jednoj smjeni i da dnevno proizvedu od 700 do 1000 maski. 

Hoće li će proširivati proizvodnju ovisit će od potreba tržišta i zahtjeva zdravstvenih ustanova. 

– Maske koje mi proizvodimo mogu biti jednoslojne i višeslojne i proizvode se od stopostotnog pamuka i materijala koji se koristi i u našem redovitom programu proizvodnje zaštitne opreme za medicinske radnike. Podložne su pranju i iskuhavanju, kaže Durdžić i građane upozorava da prilikom stavljanja ne dodiruju unutarnju stranu maske. Zaštitne maske, a nakon nedavnog sastanka u Vladi USŽ, počeo je proizvoditi i „Saniteks“ iz Velike Kladuše, u suradnji s „Preventom“.

Rukovodtelj „Saniteksa“ u Velikoj Kladuši Nermin Purić nam je kazao kako se radi o jednokratnim zaštitnim maskama, zaštitnim odorama i dodatnoj zaštitnoj opremi, neophodnoj za bolnice i domove zdravlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije