Vijeće ministara BiH

Zaposleni u državnoj službi dobit će 300 KM regresa, visina osnovice za obračun plaća im je 475,69 maraka

19.08.2016.
u 09:00

Zaposleni u državnim institucijama dobit će 300 maraka regresa. Vijeće ministara BiH donijelo je odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenima u institucijama BiH i o visini regresa za godišnji odmor u institucijama BiH za 2017. Visina osnovice za obračun plaća utvrđena je u iznosu od 475,69 KM, a regres u iznosu 300 KM, što znači da ostaju na razini iz 2016., u skladu s politikom Vijeća ministara BiH o ograničavanju javne potrošnje na plaće i naknade zaposlenih u institucijama BiH. Vijeće ministara BiH usvojilo je dopunu informacije Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o pojavi bolesti “kvrgave kože” u regiji te je zadužilo Ured za veterinarstvo BiH da o najnovijoj situaciji u vezi sa širenjem ove bolesti obavijesti nadležna entitetska i županijska tijela, GP BiH, Upravu za neizravno oporezivanje BiH i sve druge relevantne institucije u državi. Ured za veterinarstvo zadužen je sa švedskom razvojnom agencijom SIDA potpisati sporazum o nabavi cjepiva za eventualne potrebe hitnog cijepljenja životinja. Usvojena je informacija o načinu rješavanja oblasti zaštite prehrambenih proizvoda oznakama originalnosti, geografskog podrijetla i tradicionalnog ugleda hrane u BiH, u cilju osiguranja funkcionalnosti sustava. Oblast zaštite prehrambenih proizvoda oznakama originalnosti, geografskog podrijetla i tradicionalnog ugleda hrane predmet je preporuka Europske komisije da institucije BiH usklade propise s uredbom EU-a 1151/2012. Vijeće ministara je na osnovi mišljenja Agencije za državnu službu BiH za zamjenike direktora Arhiva BiH, na razdoblje od 4 godine imenovalo Šimuna Novakovića i Hadžiju Hadžiabdića. VM BiH dao je suglasnost za imenovanje pukovnika Philippea Delsola za obrambenog atašea Republike Francuske za BiH, sa sjedištem u Beogradu.

Utvrđen je prijedlog zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima kojima će Vijeću ministara biti omogućeno imenovanje dvaju neovisnih stručnjaka u sastav Stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?