“Noć aranžiranja”

Zanimanje aranžera postaje sve popularnije u BiH

08.01.2018.
u 09:00

Srednja poslovno-komercijalna i trgovačka škola Sarajevo već tri godine realizira projekt “Noć aranžiranja”, prvenstveno zahvaljujući trgovinama koje za to vrijeme učenicima budu druge učionice.

Promocija na tržištu rada

Profesorica aranžerske skupine predmeta Adrijana Todorović-Panjeta kaže kako je cilj maturante promovirati, odnosno istaknuti na tržištu rada, pokazati njihove kvalitete i pojačati samopouzdanje te na neki način razbiti predrasude o stručnim školama i zanimanjima kao što je aranžer (“vizual merchandiser”) koje je u svijetu trgovine traženo zanimanje, a u našoj državi je nepravedno zapostavljeno. - Zahvaljujući tom projektu popravili smo općenito situaciju, barem u ovom gradu, te imamo sve više učenika upisanih za to zanimanje - kazala je za Fenu. Todorović-Panjeta dodaje kako je “Noć aranžiranja” zapravo praktični dio maturskoga ispita, svaki od učenika dobije po jednu trgovinu za koju radi idejno rješenje.

Prezentacija imidža trgovine

Aranžer vizualnim tehnikama unapređuje prodaju, stvara i prezentira imidž trgovine i tvrtke. Zadužen je za kompletan “look” trgovine, uređuje izloge na kreativan i privlačan način te pravi raspored robe u trgovačkom objektu kako bi postigao određeni estetski učinak koji će unaprijediti prodaju. Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH godinama surađuje sa Srednjom poslovno-komercijalnom i trgovačkom školom Sarajevo, a namjera je kod učenika razvijati kompetenciju i samosvjesnost. Predsjednica Sindikata Mersiha Beširović kaže kako je “Noć aranžiranja” jedan od načina njihove suradnje s tom školom.

- Financijski smo ih podržali preko sindikata FLT iz Norveške, naše partnerske organizacije. Prošle godine opremili smo jednu učionicu - kazala je. Najavljuje nastavak suradnje, između ostalog, planiraju potpomoći opremanje škole namještajem. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije