Mogherini i Hahn

Zakon o trošarinama omogućit će izgradnju modernog autoputa i nova radna mjesta

15.12.2017.
u 18:10

Usvajanje izmjena i dopuna paketa zakona o trošarinama u Zastupničkom domu BiH važno je postignuće - kaže se u izjavi visoke predstavnice Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Federice Mogherini i komesara Johanesa Hahna, o usvajanju reformskog zakona o trošarinama u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. 

- Ova odluka će dati novi poticaj reformama koje su potrebne kako bi se osigurala dugoročna financijska stabilnost zemlje. Omogućit će Bosni i Hercegovini da radi na izgradnji modernog autoputa i putne infrastrukture, uz važnu podršku međunarodnih partnera, među kojima je i Europska unija. Ovo će zauzvrat otvoriti put ka prijeko potrebnim investicijama i radnim mjestima, te će pružiti značajan poticaj rastu - poručili su Mogherini i Hahn. 

Dodaje se da su usvojene mjere - neophodne za budući prosperitet građana.  

- Odajemo priznanje zastupnicima oba doma Parlamenta što su donijeli tešku kratkoročnu mjeru u interesu bolje budućnosti Bosne i Hercegovine i njezinih građana. Europska unija i međunarodne financijske institucije će pomno pratiti provođenje ovog zakona - zaključili su Mogherini i Hahn, pri općenje iz Delegacije EU u BiH, prenosi Fena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije