VSTVBiH

Zakazivanje razgovora s kandidatima nakon usvajanja podzakonskih akata

VSTVBiH
28.09.2018.
u 13:20

Zakazivanje razgovora s kandidatima za poziciju glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i njegovih zamjenika prolongirano je, s obzirom na to da na posljednjoj sjednici Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTVBiH) od 26. i 27. rujna nisu usvojeni svi podzakonski akti neophodni za otvaranje tog procesa.

Naime, točka dnevnog reda koja se odnosila na usvajanje obrazaca za obavljanje intervjua skinuta je s dnevnog reda i bit će razmatrana u narednom razdoblju, najvjerojatnije na sjednici VSTV-a u listopadu, a nakon što Stalna komisija, nadležna za izradu nacrta ovog dokumenta, precizira određene detalje i ponudi njegovu konačnu verziju, saznaje Fena u VSTV-u BiH.

VSTV BiH je javni oglas za upražnjene rukovodeće pozicije u pravosuđu raspisao 16. kolovoza, uključujući pozicije glavnog državnog tužitelja, njegova dva zamjenika i glavnog tužitelja Federalnog tužiteljstva.

Za poziciju glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH prijavilo se 13, a za poziciju zamjenika glavnog tužitelja 17 kandidata.

Od osnivanja Tužiteljstva BiH 2003. godine, dužnost glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH obnašali su - Marinko Jurčević, Milorad Barašin i Goran Salihović, nakon čije je suspenzije u rujnu 2016. godine za vršiteljicu dužnosti glavnog tužitelja izabrana Gordana Tadić. 

Inače, raspisivanje javnog oglasa 16. kolovoza uslijedio je nakon poništavanja ranijeg javnog oglasa za popunu upražnjenih rukovodećih pozicija u pravosuđu od 7. prosinca 2017. godine.

Na raniji javni oglas za izbor glavnog državnog tužitelja, osim v.d. Gordane Tadić, bili su se prijavili - Ivan Matešić, Kasim Halilčević, Ismet Šuškić, Siniša Vranješ, Saša Sarajlić, Miroslav D. Marković, Dijana Kajmaković, Munib Halilović, Tomislav Ljubić, Mustafa Hujdurović, Miroslav Janić i Seid Marušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?