Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zajedništvo, rad i edukacija glavni mehanizmi opstanka Hrvata u BiH

12. studenoga 2017. u 14:50 0 komentara 213 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH održalo je 5. redovitu sjednicu Predsjedništva 11. studenoga u Livnu na kojoj su razmatrana aktualna i tekuća pitanja vezana za položaj mladih u BiH. Prije početka sjednice Predsjedništva održan je radni sastanak s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Jozićem, koji je pozdravio dosadašnji rad Mladeži i iskazao potporu Vlade HBŽ u daljnjim aktivnostima koji će potaknuti pozitivne trendove u svim sferama među mladima, priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH.

Na početku sjednice članovima Predsjedništva Mladeži HDZ BiH riječi dobrodošlice uputili su domaćini, predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Hercegbosanske županije Ante Bokanović i predsjednik Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Livno Mirko Krivić.

U uvodnome dijelu sjednice članove Predsjedništva pozdravio je načelnik općine Livno, Luka Čelan, poželio im dobrodošlicu i izrazio podršku radu Mladeži HDZ BiH i mladim ljudima.

Usvajanjem dnevnoga reda sjednice, razmatrane su ključne točke sjednice Predsjedništva koje se tiču dosadašnjih aktivnosti, pripreme budućih projekata koji će omogućiti dodatnu edukaciju svih članova Mladeži i omogućiti jačanje položaja i participaciju u društvu svih mladih. 

Članovi Predsjedništva istaknuli su kako upravo mladi trebaju biti glavni pokretač društvenih promjena te najavili inicijative na svim razinama u cilju poboljšanja položaja mladih osoba iz svih krajeva BiH. 

Četvrta točka sjednice Predsjedništva odnosila se na koordinirano djelovanje te organiziran rad svih razina Mladeži HDZ BiH na kojoj su bili prisutni i članovi Predsjedništva Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar. Usuglašeno je kako organiziranim radom i kohezijskim djelovanjem svih stranačkih tijela Mladež HDZ BiH ima obvezu biti glavni inicijator promjena, osobito u sredinama gdje je položaj hrvatskog naroda ugrožen.

Članovi Predsjedništva Mladeži HDZ BiH naglasili su kako su zajedništvo, rad i edukacija glavni mehanizmi opstanka mladih i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo Mladeži ocijenilo je pozitivnim dosadašnji angažman Mladeži HDZ BiH i u cijelosti iskazalo podršku predsjedniku Mladeži HDZ BiH, Mariu Mikuliću. Na kraju radnog dijela sjednice, Predsjedništvo Mladeži je jednoglasno izabralo Martinu Ćorluku za v.d. tajnika za Međunarodnu suradnju Mladeži HDZ BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.